Bat 2.02.3 Konfigurációja

[Wizard] [Letöltés]


Telepítési segítség

Telepítés közben felugrik pár fontosabb ablak miket érdemes megemlíteni.
Ezeket ajánlatos az itt megadottak alapján beállítani.Esetleg a következõ képen, a "Create shortcut on the Windows Desktop" ki pipálható, így egy ikon a munka asztalon létrejön majd.
Telepítés után új account létrehozása

Miután sikeresen feltelepítette a programot, és el is indította, egy "Varázsló" felület fogja Önt fogadni, mely felület elérhetõ a programban az Account/New menü alatt is. Ezen "Varázsló" segít egy új postafiók létrehozásában. A Bat alkalmas több fiók egyszeri kezelésére is.

A "Varázsló" a következõ lépéseken viszi keresztül Önt.

Elsõként megkérdezi hogy mit is szeretne csinálni, lehetõség van

 • Új e-mail account létrehozásásra (I want to create...)
 • Régebbi Bat, tároló file-ok, beállítások betöltésére (I want to restore...)

 • Most válassza az elsõ lehetõséget.  A "Next" gombra nyomva a következõ ablakban, a program a beállítandó fiók nevét kéri.
  Ez lehet bármi, ezzel fogja Ön azonosítani a fiókot a továbbiakban, majd a programon belül. A "Home directory"-n ne változtasson.  Következõ képen, azon adatokra van szükség, melyek a leveelkben a feladónál jelennek majd meg.

 • Az elsõ mezõbe írja be a nevét, ez fog a címzetteknél Feladó-ként látszódni,
 • második mezõbe értelemszerûen az e-mai lcímét írja be,
 • harmadik mezõbe a esetleg a Cégnevét, de ezt nem kötelezõ kitölteni.

 • "Next" gombra kattintva a program az e-mail kiszolgálókat kéri majd.
  Elviekben az Internet Szolgáltatótól ezen szervereket meg kellet, hogy kapja,
  de ha nincs információja róluk itt tájékozódhat felõlük..  Ezen szerverek megadása után, a program, a levelek lekérdezéséhez szükséges felhasználóinevet, és jelszót kéri majd. Az elsõ jelölõ négyzetet semmiféleképpen ne pipálja ki ugyanis a magyar szolgáltatók nem támogatják, az SSL-alapú e-mail lekérdezést.
  (természetesen ha a szolgáltató máshogy rendelkezik akkor pipálja ki nyugodtan)  Ezután a program, az Internetes Kapcsolat kijelölését kéri. Jelen esetben egy helyi hálózatban lévõ számítógéppel kérdezi le a leveleket, de Telefonos, vagy DSL-alapú csatlakozás esetén a "Dial-up connection"-nél kijelölendõ a tárcsázandó kapcsolat.  Ezután a lépés után le ellenõrizheti a beállításokat.
  A beállítások egyébként más módon, az "Account/Properties..." menüben is elérhetõek.  A "Yes"-t választva a beállítások megjelennek.  Itt lehetõség van módosítani az elvégzett beállításokat...

  Az "OK" gombra nyomva a változtatások rögzülnek.

  A Következõ fontos Gombok vannak még a kezelõ felületen:  [Vissza]

  Új e-mailek lekérdezése... Várakozó e-mailek elküldése... Új e-mail írása...